Încărcare

Str. Constantin Gheorghe Nica nr.3 , Brasov

0372 280 817

contact@vrom.ro

Luni - Vineri 8:00 - 17:00

Luni - Vineri 8:00 - 17:00
Suna La Service 0372 280 817

Curatare si regenerare filtru de particule DPF/FAP Brasov

La ce interval de timp se recomandă curățarea și regenerarea filtrului de particule (DPF)?

În utilizare normală, un filtru de particule se autoregenerează la aproximativ 500 – 700 km. În acel moment, când toate condițiile sunt îndeplinite (temperatura, presiune diferențială, grad încărcare filtru, viteza) majoritatea autovehiculelor aprind un martor luminos în bord. Acesta avertizează șoferul să îndeplinească condițiile prevăzute în manualul vehiculului pentru autocurățarea filtrului de particule. Dacă șoferul nu respectă aceste autocurățări sau utilizează autovehiculul în condiții neadecvate (condus preponderant urban, opriri dese, temperatura scăzută a motorului din cauza drumurilor scurte, utilizarea uleiului neconform, etc.) calculatorul motor va intra în stare de avarie (limp home mode) și va avertiza șoferul că este nevoie de o vizita urgentă într-o unitate service autorizată pentru a efectua o curățare și regenerare pentru filtru de particule DPF.

Cât durează curățarea filtrului de particule DPF?

Timpul necesar operațiunii de curățare într-un service autorizat depinde de gradul de încărcare al filtrului de particule. Această operațiune poate dura de la aproximativ 2 ore (dacă este nevoie doar de o regenerare forțată din tester cu proba de drum) până la 4-5 zile (dacă este necesar demontarea filtrului de pe autovehicul și curățarea fizică în cuptor, fără substanțe chimice sau apă). Această durată cât și costul operațiunii va fi adus la cunoștință clientului înainte de începerea reparației.

Semne că aveți probleme cu filtrul de particule DPF

Autovehiculul poate prezenta unul sau mai multe simptome daca aveți probleme cu filtrul de particule DPF. În cazul în care există probleme ale filtrului de particule, autovehiculul poate prezenta unul sau mai multe dintre simptomele enumerate mai jos:

  • Martor luminos aprins în bord
  • Autovehiculul nu mai are putere, nu se mai accelerează
  • Consum ridicat de combustibil
  • Fum și miros înțepător de pe evacuare
  • Ventilatoarele de răcire funcționează mai mult timp
  • Nivel crescut de ulei pe joja de măsurare.

  

Recomandările noastre privind întreținerea filtrului de particule DPF

Utilizarea autovehiculului conform specificațiilor producătorului și citirea manualului de utilizare. Principala problemă este folosirea motorului diesel pe distanțe scurte în oraș. Utilizarea unui ulei conform normelor producătorului și schimbarea acestuia de preferat la maxim 10.000 km – 15 000 km. Nu circulați cu autovehiculul dacă apar probleme la sistemul de admisie aer, evacuare sau recirculare gaze eșapament și injecție. Orice problemă apare la unul din aceste sisteme va duce inevitabil la colmatarea filtrului de particule prematur. În momentul în care apare martorul de autocurățare al filtrului de particule, NU opriți motorul, circulați în continuare până la terminarea ciclului de autocurățare.

Ce este necesar să luam în calcul când vine vorba despre curatare și regenerare filtru de particule DPF/FAP Brasov?

Este posibil să vi se recomande de către unitatea service autorizată să înlocuiți eventuale piese depistate ca fiind defecte. Acest fapt întâmplând-se în urma constatării pentru ca operațiunea de curățare să fie una de durată. O altă variantă este înlocuirea uleiului și a filtrelor dacă acesta a fost contaminat cu un material combustibil. Bineînțeles, toate aceste costuri vor fi înaintate către dumneavoastră de consilierul de reparații înaintea demarării oricăror operațiuni, prin această metoda dumneavoastră știți de la intrarea în service care vor fi costurile aproximative pentru efectuarea reparației. Programează-te acum!