Schimbarea placutelor și discurilor de frana Brașov

Schimbarea plăcuțelor și discurilor de frână

Schimbarea placutelor și discurilor de frana

Programari telefonice: 0372280817 sau email contact@vrom.ro

Programare schimbare placute si discuri

Noua adresa: Str. Constantin Gheorghe Nica nr. 3 , Brasov.

Link directionare Google Maps pentru noua adresa

Sistemul de frânare al unui autoturism este un ansamblu de componente (pompă, conducte, discuri, plăcuțe, etriere, senzori) care sunt aranjate astfel încât să transforme energia cinetică a vehiculului în energia termică care, la rândul său, oprește autoturismul. Conversia în energie termică este o funcție a forței de frecare generată de contactul dintre plăcuțe și discul de frânare.

Recomandările noastre privind întreținerea sistemului de frânare:

  • reparația și mentenanța acestuia se efectuează doar într-un service auto autorizat;
  • piesele folosite pentru înlocuirea celor care prezintă defecte (pompă, conducte, discuri, plăcuțe, etriere, senzori), trebuie să fie de calitate înaltă;
  • este indicată respectarea sfaturilor personalului autorizat și condițiilor de utilizare pentru a beneficia de garanție.

Intervale de timp recomandate pentru schimbarea plăcuțelor și discurilor de frână Brașov.

Ori de cate ori apar zgomote, trepidații sau ineficiență la frânare este indicat să mergem la service-ul autorizat pentru diagnosticarea defectelor sistemului de frânare. Dacă tehnicianul constată nereguli (uzură, ovalizare, contaminare, decălirea materialului) sau abateri de la specificațiile producătorului este indicat să se respecte întocmai sfaturile acestuia. Altfel, perioada recomandată pentru înlocuirea discurilor și plăcuțelor de frână este de aproximativ 30 000 km sau 3 ani în funcție de producător.

Cât costă schimbarea plăcuțelor și discurilor de frână?

Costul pentru schimbarea discurilor și plăcuțelor este aproximativ și poate varia între 200 lei pentru o Dacia Sandero si 600 lei pentru Bmw Seria 3.

Operațiunea de înlocuire a discurilor și plăcuțelor de frânare durează maxim 1 oră. După care se face obligatoriu un test pe standul de verificare a eficienței de frânare și o probă de drum.